Accommodaties zoeken

Selecteer uw wensen

Extra opties

Uitgebreid zoeken
Accommodatie aanbieden

Bent u eigenaar van een vakantie accommodatie in Nederland of in het buitenland en biedt u deze te huur aan?
Via deze site kunt u uw accommodatie geheel gratis aanbieden.

Accommodatie toevoegen

Accommodaties beheren

E-mail
Wachtwoord

Heerlijke rustige vakantie op Karpathos

Omschrijving gebied
KARPATHOS

Karpathos is het op één na grootste eiland van de Dodekanesos in het zuidoosten van Griekenland en ligt tussen Rhodos en Kreta.
Het eiland is 332 km² groot en telt ca. 6.000 inwoners. Het is een bergachtig eiland, de hoogste bergtop is Kali Limni op 1,214 meter hoogte

Cultuur
Op Karpathos zijn tal van bezienswaardigheden, vooral in de piepkleine dorpjes. Het prachtige bergdorp Olympos, gelegen in het noorden van het eiland, herbergt een oud kerkje met originele fresco’s. Ook in het dorp Aperi staat een prachtige bisschopskerk. De grootste kerk van het eiland is in Menetes gelegen. In Aghia Sofia liggen de resten van een mozaïekvloer, het enige dat is overgebleven van de grote vroegchristelijke basiliek.

Natuur
Het binnenland is zeer bergachtig, rotspartijen zorgen ervoor dat het eiland iets machtigs uitstraalt. Kruiden zoals: tijm, salie, oregano en rozemarijn zie je op vele plaatsen groeien. Op de berghellingen groeien veel pijnbomen.

Klimaat
Karpathos heeft een Middellands zeeklimaat. Dit kenmerkt zich door hoge zomertemperaturen. De zon schijnt bijna het hele jaar. De temperatuur van de zee komt hierdoor zelden onder de 16 °C. De zomerse warmte is door de wind zeer aangenaam. Het zorgt voor een redelijke verkoeling. In het voor- en naseizoen kunnen de avonden wat frisser zijn.

Stranden
Karpathos beschikt over kilometers lange zandstranden, veelal geschikt voor rustzoekers. In Amopi, 6 kilometer ten zuiden van Karpathos-stad liggen de mooiste stranden van het eiland. Aan de westkust ligt het fraaie strand van Lefkos, met verschillende uitstekende taverna’s waar u heerlijk kunt lunchen. Aan de oostkust ligt het prachtige zand-/kiezelstrand van Apella. Dit strand werd onlangs uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van Zuid-Europa. Ook heeft Karpathos stille onbedorven stranden, waarvan sommigen alleen per boot te bereiken zijn.
 
Omschrijving accommodatie
De woning.
U kunt de woning, geschikt voor 4-5 personen,daar huren. Het huis (70m2) staat in een prachtige landelijke omgeving op 1100m2 eigen grond. Van hieruit kunt u uitstekende wandelingen maken.
Er zijn 2 slaapkamers, een badkamer en een woonkamer met keukengedeelte. Vanaf het ongeveer 50m2 grote terras heeft u een wijds uitzicht op de mooie omgeving en op zee. U kunt hier lekker zonnen of onder de pergola van uw zelfgemaakte maaltijd genieten.

Vanaf het huis loopt u in ongeveer 10 minuten naar het dorpje Volada of in een half uur naar Othos. De dorpjes hebben een minimarket, taverna’s en restaurantjes. U kunt daar de nodige boodschappen halen en heerlijk eten. In deze omgeving heeft u alle rust en u voelt zich hier snel Griek onder de Grieken.
Zoals gezegd kunt u hier schitterende wandelingen maken. U komt bij fantastische uitzichtspunten, terwijl u op de routes zelden iemand tegenkomt.
Wilt u mooie zonsondergangen zien of een uitzichtspunt hebben waar u beide kanten van het eiland kunt zien? Slechts 20 minuten lopen vanaf onze woning.

Hier is nog echt sprake van de Griekse hartelijkheid en gastvrijheid.

Veel plezier

 
Locatie accommodatie Locatie accommodatie: Griekenland - Volada (Dodecanesos)
Type accommodatie Type accommodatie: Bungalow
Maximaal aantal personen Maximaal aantal personen: 5
Aantal slaapkamers Aantal slaapkamers: 2
Prijs per week Prijs vanaf: €375 tot €475 (per week)
 
Foto's accommodatie


Contact gegevens
Telefoonnummer 0518-451826
Email verhuurder email adres
Website bezoeken http://home.hetnet.nl/~jahi/

Overige informatie
Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
Gegevens printen accommodatie Gegevens accommodatie printen
Aantal keer bekeken 4225 keer bekeken
Website beter vindbaar maken op het internet?

Uw vakantieverblijf beter verhuren?
Daar kunnen wij voor zorgen!

Klik hier voor meer info
Vakantiehuizen in Zeeland